Presnemavanje video kaset ali digitalizacija video kaset

Čas se ne ustavi za nikogar, niti za tehnologijo ne!

Obstajal je čas ko ste dokumentirali vaše družinske dogodke s kamero, ki je snemala na video kasete.

Ali pa ste snemali televizijske programe na VHS kasete, da ste jih potem lahko kasneje spet gledali.

Če ste kot večina ljudi, imate polne police video kaset, nimate pa več delujočega predvajalnika s katerim bi jih predvajali, ne čakajte več dolgo, da vaše videokasete ne propadejo in da jih uniči čas, ker se zapis na video kasetah poslabša za 20% v 15-ih letih.

Če bi želeli, da vaši otroci ali vnuki lahko podoživljajo spomine, ki ste jih vi posneli, bi bilo dobro, da dokler še lahko, presnamete video kasete na USB ključek v digitalni format (ali opravite presnemavanje avdio kaset, filmskih trakov, magnetofonskih trakov in gramofonskih plošč).

Digitalne datoteke boste potem hranili na računalniku, USB-ju ali zunanjem trdem disku.

Za presnemavanje video kaset boste morali sestaviti nekaj komponent.

Predvajalnik kaset, ki pošlje analogni signal, pretvornik (naprava za presnemavanje kaset na USB ključek ali DVD), ki ga pretvori v digitalnega, računalniško grafično kartico in računalniški program, ki ta signal sprejmeta in ga posnameta v digitalno datoteko.

Te datoteke lahko potem predvajate z računalnikom, tablico ali pametno televizijo preko USB ključka ali zunanjega trdega diska.

Ta postopek presnemavanja video kaset je lahko kar zahteven, čas pa se ne ustavi in kar beži.

Z vsakim letom se vaša zbirka video kaset fizično slabša, trak je pogosto zlepljen. Če niste video kasete gledali že dalj časa, boste šokirani kako slaba je njihova kvaliteta v primerjavi z današnjimi telefoni ali digitalnimi kamerami.

Po vsej verjetnosti je vaša zbirka kaset že izgubila dodatnih 20% kvalitete v zadnjih 15-ih letih.

K sreči se vam s presnemavanjem video kaset, avdio kaset, filmskih trakov, gramofonskih plošč, magnetofonskih trakov, ni potrebno ukvarjati sami!

Namreč, vaše kasete lahko prinesete k nam in vam jih mi presnamemo.

Mi imamo vse potrebne naprave za presnemavanje vseh vrst kaset: S-VHS, VHS, VHS-C, mini DV, Video8, Hi8, Digital8, Beta, U-matic, DVCAM, BetaCam, Betamax prav tako magnetofonskih trakov 8mm in Super 8 mm filmskih trakov, gramofonskih plošč ter avdio kaset.

V kolikor bi se želeli dogovoriti za digitalizacijo ali presnemavanje video ali avdio kaset, nas lahko kontaktirate. Nahajamo se blizu avtoceste v Domžalah, lahko pa nam kasete pošljete tudi po pošti.

Telefon: 051 677 652 – Jože Lazar

Mail: kontakt@video-jpl.com