Presnemavanje avdio kaset, magnetofonskih trakov in gramofonskih plošč v digitalni format.

V časih, ko še nismo imeli digitalnih snemalnikov, diktafonov, računalniških studiev, se je zvok snemal z avdio rekorderji, magnetofoni in predvajal preko gramofonskih plošč, avdio kasetofonov in magnetofonov.

Veliko gospodinjstev je ohranilo te starejše zapise, ki se sedaj starajo, in bi jih bilo potrebno presneti v digitalni format. V nadaljevanju vam bomo opisali kako se lotiti presnemavanja avdio kaset, gramofonskih plošč in magnetofonskih trakov ali kolutov.

Veliko ljudi je pred leti snemalo posnetke z radia na avdio kasete, da so jih lahko kasneje spet poslušali in uživali ob glasbi.

Nekateri ljudje so snemali s kasetofonom njihove otroke, ki so igrali na inštrumente.

Drugi so z mikrofonom, ki je bil vstavljen v kasetofon, snemali pogovore. Na primer, babica je posnela njen govor in opisovala dogajanje med vojno, kako so jih preganjali, kaj so jedli, itn…

Te avdio kasete se sedaj starajo in jih je v tem času težje predvajati, saj se avdio predvajalniki kaset ne proizvajajo več.

Lahko pa se material presname iz kasete na USB ali CD v digitalni format. V našem studiu imamo napravo, ki predvaja kaseto in ta signal snemamo z računalnikom, ki naredi digitalno .mp3 datoteko.

Prav tako vam lahko presnamemo ali digitaliziramo magnetofonske trakove ali kolute ter gramofonske plošče.

Pri gramofonskih ploščah tudi odstranimo šum, prsketanje in izboljšamo kvaliteto samega zvoka.

Te digitalne datoteke lahko shranite in jih poslušate na vašem telefonu, računalniku ali televiziji.

V kolikor bi se želeli dogovoriti za presnemavanje ali digitalizacijo avdio kaset, magnetofonskih trakov in gramofonskih plošč, nas lahko kontaktirate. Nahajamo se blizu avtoceste v Domžalah, lahko pa nam material pošljete tudi po pošti.

Telefon: 051 677 652 – Jože Lazar

Mail: kontakt@video-jpl.com